Magie: maneschijn en mestgeur

Het gemiddelde medium blijft weg van woorden als toverij en magie, voornamelijk door het hoge Harry Potter gehalte van die woorden. Voor hen die zich er niet in verdiept hebben roepen ze beelden op van onmogelijke taken die in de knippering van en oog worden uitgevoerd door het uitspreken van een rijmpje of moeilijk woord en het zwaaien met een toverstaf. Mensen die magie kennen zoals die al door de oermensen werd uitgevoerd weten dat het voornamelijk neer komt op een training van hersenen om de geest open te stellen voor alle energie om ons heen en die naar de eigen wil te vormen.

Hiervoor worden cursussen gegeven en die zijn alles behalve makkelijk en bovendien vaak ook alles behalve effectief. De onvoorspelbare krachten van de natuur en de mensen om je heen onderdrukken is iets dat iedereen op de voor heem juiste manier moet doen, anders zijn de slaven in spe niet bereid om ook maar iets te doen.

Je kan leren om de wachter van de elementen aan te roepen, de aartsengelen voor je karretje te spannen of de elementaire geesten om een gunst te vragen. Welke weg je ook volgt, de eerste wet verschijnt bij elke cursus: doe wat je wilt, zolang je niemand pijn doet. Alles wat je doet krijg je terug.

Het beste voorbeeld hiervan is het verhaal van de apenpoot. deze komt in handen van een stel gewone mensen, die er achter komen dat het ding hun wensen vervult. Hun blijdschap hierover is begrijpelijk, tot ze erachter komen, dat hun wensen wel vervult worden maar op een logische natuurkundig bewijsbare manier. Als ze vragen om rijkdom komt een geliefde om die hen geld nalaat en dergelijke.

Het verhaal is bedoeld als pure horror en moet de lezer bijbrengen dat wensen gevaarlijk kunnen zijn. Helaas berust dit verhaal voor een deel net als alle goede verhalen, op waarheid.

Zij die healing en paranormale gaven verwarren met meneer Potter en de zijnen komen dan ook vaak bedrogen uit. Krijg je het al voor elkaar om de loop der dingen een andere kant uit te dwingen (en ja, dat is mogelijk) zul je zien dat de balans van het universum een andere koers tegelijk dusdanig verandert dat het resultaat hetzelfde blijft.

Mensen die wonderen verwachten worden derhalve vaak teleurgesteld. Zo lang degene die helpt echter weet waar hij of zij mee bezig is…. is alles mogelijk. Voor meer informatie hierover: neem eens contact met me op via Wilma’s Site.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s